0% kész

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete évek óta végez kutatásokat a külföldön élő magyarok körében. Korábbi kutatási eredményeinkről ezen a linken találnak összefoglalót: kisebbsegkutato.tk.hu/mobilitasi-kutatasi-centrum-migracio-temaju-publikacioi

Ebben a kérdőívben többek között azt szeretnénk megtudni, hogy hogyan érintette a külföldön élő magyarokat a két legaktuálisabb globális kihívás, a COVID-19 járvány és az ororsz-ukrán háború. Emellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan alakul integrációjuk a befogadó országban, illetve milyen kötődéseik vannak Magyarországhoz.

Adatvédelmi tájékoztató

A kérdőív során nem gyűjtünk személyes adatokat. A kérdőív kitöltésekor keletkező adatokat a Társadalomtudományi Kutatóközpont Kutatási Dokumentációs Központjában helyezzük el a kutatás befejeztével, és 5 évig megőrizzük azokat. Az adatok elemzését tudományos publikációkban és konferenciákon ismertetjük. A Társadalomtudományi Kutatóközpontban a kutatási adatok védelmével az Adatvédelmi Felelős foglalkozik. Kérdés, probléma eseten őt is megkeresheti. Email-címe: adatvedelem@tk.hu.

Hozzájárulási nyilatkozat

A kérdőív elindításával beleegyezem a kutatásban való részvételbe. Az adatvédelmi tájékoztatót megértettem és tudomásul vettem.

Köszönjük, hogy segíti kutatásunkat!

Tamás Egedi, Centre for Social Sciences – 2022